1/30/10

Nebezpečný trance



Pro nezasvěcené - hudební styl trance nám tady zůstal jako vzpomínka na dobu, kdy jsme všichni chodili trsat na pole, měli se rádi a prali do sebe tolik tablet, že z nás tryskala láska. Co Vám ale hrozí, když budete tuhle pokleslou permutaci taneční hudby poslouchat? Nabízíme rychlo-analýzu!

Trance je - v kostce - rychlej a oblbující taneční styl, kterej operuje na astrálních hudebních plochách a jeho cílem je dostat do varu sjetou masu mladších lidí v bílym oblečení.

Zapomeňte teď ale na chvíli na to, že trance je shit, kterej už měl někdo dávno spláchnout do klozetu dějin. Nás zaujala hlavně zvláštní forma, kterou se trance party prezentujou.

Stačí zběžně zadat trance do Googlu a vypadne nám velký množství plakátů na party, který mají často v názvu následující: Psychedelic, Maniacs, Planet, Earth. Dá se teda čekat, že by na vás měl během party sestoupit Duch svatej a poradit vám, jak pomocí psychedlickýho zážitku zachráníte planetu.

Po prostudování plakátků na akce trance DJů jako Ferry Corsten nebo Tiesto začíná být jasný, že propagace na trance nemá daleko od vizuálů Strážný věže Svědků Jehovových (Strážnou věž doporučuju prostudovat! K dostání na každé frekventovanější zastávce metra od kamelotek v divným oblečení).

Na většině plakátů k nějaký velký trance party najdete následující:

1. DJ rozpřahuje ruce jako Ježíš a kyne zhypnotizovanýmu davu

2. Z DJ lítá laser jako symbol vyšší existence, před DJem zhypnotizovaný dav

3. DJ hledí vzhůru jako při motlidbě

4. DJové podezřele často nosí bílý košile a vypadají jako reklama na mejdlo Fa.

Dalším vděčným tématem propagace trance party je polonahá holka, často v plavkách, obvykle mokrá nebo naolejovaná. Podobně jako v případě DJe z ní většinou lítá neon nebo laser.

Takže to máme pěkně pod dekou - bílý oblečení symbolizuje nevinnost nebo klasickej americkej baptitstickej křest, DJ znázorňuje inkarnaci Ježíše nebo nějakýho mesiáše operujícího nadpřirozenou silou a komunikujícího s bohem. Otázkou zůstává, co s tím má společnýho polonahá amazonka, laser a neon. Že by symbol Evy, první ženy a trance jako pozvánka do Ráje?

Ať je to jakkoliv, teď už máte dost indicií na to, abyste si spočítali, že Psychedelic Maniacs of Planet Earth a trance jsou něco na způsob nebezpečný sekty. Takže pozor! V případě konzumace trancu hrozí, kromě totální ztráty vkusu a zesměšnění, taky nebezpečí, že se z vás stanou kloni v bílym oblečení nabízející na frekventovanějších zastávkách metra letáčky na příští party. Hned vedle kolegyň od Strážný věže!

Publikováno: Viceland.com/cs, 4. 1. 2010

2 comments:

Anonymous said...

víš o tom piču, tak nedělej chytrého

Anonymous said...

mno, spíš než na Evu, to vidím na Mářu Magdalénu - že prej to byla slušná dávačka:-)